Běžci ŠAKu Chodov a maratonské tratě

ŠAK Chodov Maraton Team

Atletický klub ŠAK Chodov
Husova 1094,
Chodov 357 35

maraton.2013.sak@gmail.com

Náročný víkend se spoustou radosti

14.04.2013 16:48

Do startu našeho maratonu v Berlíně je 24 týdnů. Do startu Karlovarského půlmaratonu zbývá 41 dnů.

Přesto byl tento víkend pro náš tým velmi významný !  

V sobotu v 6:51 ráno totiž odstartoval svůj život Kubík Kopecký. Držíme mu v této náročné disciplíně palce a těšíme se, že brzy doplní naše řady na startech významných běžeckých závodů. A taky doufáme, že svým nočním životem nezkomplikuje tatínkovi přípravu do Berlína.

 

 

Tak trochu ve stínu této radostné události jsme se zúčastnili nedělního závodu Sokolovská hodinovka. Absentoval ze zdravotních důvodů Martin. Závod na dráze za účasti 50 závodníků proběhl za přiznivého počasí a bezvětří. 

S tratí se podle očekávání nejlépe popral Jirka, když uběhl 16 km a 66 metrů. Výkon představuje průměrnou rychlost 3:44 minuty na kilometr. Především ale držel perfektně celý závod stálé tempo, rozdíl mezi nejrychlejším a nejpomalejším kolem měl 7 vteřin. Výkon stačil na 3. místo v hlavní kategorii. 

Lukáš Kopecký skončil v této hlavní kategorii na osmém místě výkonem 13.695 metrů. Představuje to průměr 4:23 minuty na kilometr. Běžel trochu rychlejší začátek, nepatrně zvolnil od 6 km. Další zvolnění přišlo zhruba 11 km. 

V kategorii mužů nad 50 let skončil Míla Zítka na pátém místě, dosáhl výkonu 12.211 metrů. V průměru je to čas 4:55 na kilometr stejně jako před týdne v Chomutově. Přesto nebyl spokojen, závod rozběhl o maličko rychleji v tempu 4:45, ale po osmém kilometru zpomalil.

Závod byl významným testem tempa před dalšími akcemi. Některé čeká upravit trénink, aby výkon na Karlovarském půlmaratonu odpovídal představám. Závod je již vyprodán a došlo ke změně trasy závodu - více informací na stránkách závodu.

Kompletní výsledky závodu najdete zde.

Fotky od Kačky Trnkové najdete zde.

Videa od Mirky dodáme po zpracování.