Běžci ŠAKu Chodov a maratonské tratě

ŠAK Chodov Maraton Team

Atletický klub ŠAK Chodov
Husova 1094,
Chodov 357 35

maraton.2013.sak@gmail.com

Maraton Praha 2015

28.05.2015 16:29

Na nejdůležitejší závod roku - Pražský maraton - jsme nakonec odjeli jen ve čtyřech, když náš nejlepší závodník Jirka Folvarčík bojoval s bolestí achylovky a nakonec svojí účast zrušil. 

Po sobotním vyzvednutí čísel v Expu na výstavišti jsme se dojeli ubytovat do Hloubětína, vyrazili na večeři a technicko-taktickou poradu a poté ještě předat věci na občerstvení k Davidovi domů. 

Na start jsme vyrazili včas, Martin do koridoru A v rámci mistrovství ČR, my ostatní do koridoru C. Výstřel a tóny Vltavy nás v 9:00 poslali na trať. Martin běžel své tempo, párkrát jsme ho na trati i zahlédli. Míla rozběhl ostatním tempo 4:50 na kilometr, které zvolnil po patnácti kilometrech a nechal Lukáše a Pavla běžet. Později Pavel Lukáše "utrhl".

Na trati nás povzbuzovali kromě tisíců pražanů i "naši" - Hanka, Lukášovo příbuzní ze Stříbra, Mílovo mamka a sestra. David s Juditou a malým, kteří kromě fotek zajistili i důležité občerstvení na 34 km. Na 30.km na předávce štafety nám zafandila i bývalá dálkařka ŠAKu Kačka Miclíková, která čekala na předávce na kolegyně před svojim  závěřečným úsekem štafety. 

A do cíle na Staroměstském náměstí nás dotlačili :-).

Martin Horváth doběhl na 766. místě v čase 3:27:56 hodiny.

Pavel Simeth měl na maratonské trati svou premiéru, poznal jak chutná "maratonská zeď " na 35 km a doběhl v dobrém čase 3:58:22 hodiny a byl tímto výkonem na 2356. místě.

Lukáš Kopecký se dlouho držel s Pavlem, ale měl drobnou krizi po polovině trati a potom již Pavla nedostihl. Zaběhl rovněž pod 4 hodiny - přesně 3:59:19 hodiny. Stačilo to na 2413. místo.

Míla Zítka klukům závod do 15 km rozběhl a pak zvolnil na své tempo, doběhl v čase 4:16:14. Stačilo to na 3322. místo.

Závod dokončilo 5871 běžců.

Pavel, který jako jediný z naší party zaběhl osobní rekord ( což se při premiéře stává ), se ze závodu trochu déle vzpamatovával, ale po dvou hodinách už byl celkem v pohodě a odřídil auto domů.

Závod jsme si užili a již na zpáteční cestě jsme plánovali další maratonské starty. V dohledné době tedy spíš jen půlmaratony a kratší, na podzim maraton poběží zatím jen Míla. 

Děkujeme všem za podporu !!