Běžci ŠAKu Chodov a maratonské tratě

ŠAK Chodov Maraton Team

Atletický klub ŠAK Chodov
Husova 1094,
Chodov 357 35

maraton.2013.sak@gmail.com

V říjnu pro samé běhání nestíháme psát

23.10.2016 16:09

Říjen je opravdu bohatý na běžecké závody. A to tak, že závodíme každý víkend, někdy i dvakrát, a do toho ještě některé závody pořádáme nebo se pořadatelsky podílíme.

V sobotu 8. října jsme se vydali do Nejdku za lyžaři na jejich Nejdecký kros. V opravdu chladném počasí si na krásných tratích nad městem zaběhli Mája Hanzálková, Tomáš Lang a Míla Zítka.

Hned druhý den jsme se poprvé vydali do Chodové Plané na Běh z Pístova. Tento závod se většinou termínově kryl s naším Smolničákem, tak jsme na něj nejezdili. Z názvu by se dalo usoudit, že se běží z kopce. Ano, startuje se zhruba o 100m výše než je cíl, ale na trati je i jedno pěkně dlouhé stoupání s téměř stejným převýšením nahoru. Takže 100 výškových metrů po pastvinách a lesem dolů, potom chvíli rovinka, 100 výškových metrů po cestě nahoru a zase 100 výškových metrů dolů po cestách a lukách. 

Ale přežili jsme všichni a doběhli v pořadí Jirka, Martin H., Míla, Václav, Eva, Pavel, Tomáš, Martin M., Mája.

Na fotce jsou s námi kamarádi z Run Teamu Ostrov Věra a Jindra.

Následující víkend v sobotu vyrazila trojice Mája, Tomáš a Míla na Běh podél Halštrova v Aši. Tento poměrně rychlý běh se běží převážně v lese, částečně po asfaltové cestě v lese, poté po lesních cestách a pěšinách podél potoka Halštrov s klesajícím profilem, který v jednom místě přechází do ne dlouhého, ale poměrně prudkého stoupání. Zpestřením byl úsek, který byl rozježděný od lesní mechanizace a byl hluboce blátivý bez možnosti oběhnout jinudy. Někteří si tak mohli vyzkoušet i kotouly....

V neděli 16. října jsme pak v Chodově pořádali 25. ročník Běhu Smolnickým kopcem. Závodu se zúčastnilo cca 420 závodníků od nejmenších dětí po veterány. 

V sobotu 22. října jsme pak trochu pomáhali při organizaci dalšího závodu - Slavkovského krosu v Horním Slavkově. Zde nám pršelo, ale na příjemné trati mezi zahrádkami a v lese se běželo skvěle a dosáhli jsme tam celkem dobrých času.

Výsledky všech závodů najdete například na stránkách kamarádu z ACES TEAMU.