Běžci ŠAKu Chodov a maratonské tratě

ŠAK Chodov Maraton Team

Atletický klub ŠAK Chodov
Husova 1094,
Chodov 357 35

maraton.2013.sak@gmail.com

HOPR běžecká liga Karlovarského kraje 2016 skončila

28.11.2016 15:24

V sobotu 26. listopadu skončila Karlovarským krosem HOPR běžecká liga Karlovarského kraje.

Jedná se o soutěž pořádanou Michalem Havlíčkem pro běžce z regionu. Boduje se umístění v jednotlivých závodech vypsaných do ligy, každý má jednou za rok možnost připsat si 42 bodů za dokončený maraton. 

V letošním roce bylo do soutěže zařazeno 36 závodů, včetně 3 závodů pořádaných našim klubem - běh na 5000m na dráze v rámci Chodovské tretry, Běh Smolnickým kopcem a letos premiérový ročník Chodovské vlečky.

Po šesti letech "medailového" půstu jsme letos zaznamenali kvalitativní i kvantitativní posun v hodnocení našich závodníků.

V kategorii nad 50 let získal Míla Zítka z 21 startů 343 bodů a skončil na 3. místě. Bodový součet nakonec stačil i na celkové desáté místo ve všech kategoriích.

Markéta Hanzálková v kategorii žen nad 35 let měla 30 startů, získala 277,5 bodu a skočila na 4. místě.

4. místo získal v kategorii můžu 40-49 let Tomáš Lang - 257,5 bodu a 32 startů.

Na stejném místě skončilo i naše A družstvo ve složení Míla Zítka, Markéta Hanzálková, Tomáš Lang.

Do první desítky se ještě vešla v kategorii žen nad 35 let Eva Hejnicová - získala za 9 závodů 136 bodů a skončila 10.

Kompletní výsledky ligy běžců najdete na stránkách ACES Teamu.

 

Pro příští rok jsou v lize chystané poměrně rozsáhlé změny, přibude závodů přímo v kraji, naopak budou vypuštěny některé za hranicemi kraje. To jistě umožní zapojení většího počtu běžců z regionu, třeba i nováčků připravujících se s námi v rámci projektu Rozběháme Vary ! 

Naši zkušení borci, kteří příští rok mají velké maratonské cíle - start na maratonu ve Vídni - budou některé závody běhat v rámci přípravy, ale liga nebude jejich hlavní cílem. Novým běžcům určitě ale rádi poradí a podělí se o zkušenosti z jednotlivých závodů.