Běžci ŠAKu Chodov a maratonské tratě

ŠAK Chodov Maraton Team

Atletický klub ŠAK Chodov
Husova 1094,
Chodov 357 35

maraton.2013.sak@gmail.com

Víkend a běhání na několika místech

03.04.2016 12:41

První dubnový víkend byl ve znamení několika vystoupení našich běžců.

V sobotu se konal další závod série BAHNO v Karlových Varech, kde v běžecké části zvítězila ve své kategorii Eva Hejnicová.

Václav Vachrlon se zúčastnil náročného trialového běhu PILSEN TRAIL KRKAVEC. Na trati 23 km dlouhé dosáhl času 2:12:11 hodiny a obsadil v hlavní kategorii 22. místo.

Na půlmaratonu v Praze pak startoval Pavel Simeth.

Závod rozběhl v tempu na čas 1:39, které držel i po desátém kilometru. Okolo 15 km však přišla krize a zpomalení. Výsledný čas 1:42:21 hodiny vůbec není špatný. Znamenal mezi téměř deseti tisíci běžci 1912. místo, tedy v první pětině startovního pole.

Fotogalerie ze závodu zde.

V neděli jsme se pak zúčastnili otevření tréninkové běžecké trasy FREE RUN v Chodově na Bílé vodě. Spolu se starostou města Patrikem Pizingerem a dalšími běžci nás bylo téměř dvě desítky. Proběhli jsme si trasu této trasy, upravenou městem Chodov v okolí nádrže. Označeny jsou jednotlivé kilometry, na břehu je přehledná mapka trasy a odbočky jsou značeny. Trasa je vhodná i pro začátečníky. Potěšilo, že se po delší době a operaci kolena do části tréninku zapojil i Lukáš.

Po první společné pětce v dobrém tempu 5:18/km jsme po rozloučení s ostatními ještě absolvovali jeden okruh srpnového závodu Chodovská vlečka.

Za týden v neděli nás čeká další závod - 15 km v Bezručově údolí v Chomutově.