Běžci ŠAKu Chodov a maratonské tratě

ŠAK Chodov Maraton Team

Atletický klub ŠAK Chodov
Husova 1094,
Chodov 357 35

maraton.2013.sak@gmail.com

Do startu Karlovarského půlmaratonu zbývá týden

18.05.2013 08:26

Již za týden, v sobotu 25. května, nás čeká ostrý maratonský test - Karlovarský půlmaraton.

V tomto týdnu Martin H. a Míla, doplněni Jakubem Stehnem z našeho klubu, spolu se skupinou běžců z Karlových Varů absolvovali společný volný trénink - seznámení s tratí. Nakonec nás běželo asi 12 a skupinka budila pozornost nejen turistů.

Proběhli jsme celý 8km okruh se zaměřením na zjištění záludností na trati. Zatímco na některých částech tratě je položen zcela nový povrch ( Zahradní ulice kterou se běží 3x, výběh od semaforů pod tržnicí na křižovatku u Becherovky), v jiných místech jsou přímo v ose běhu propadlé kanály a další nerovnosti. Na Mlýnské kolonádě jsou volné kostky v dlažbě, na opačné straně řeky pak v drobné dlažbě řada příčných nerovností.

 

 

Do startu nám zbývá již jen trochu odpočinout a vyladit formu, připravit občerstvení a zajistit podpůrný tým na trati. 

Dle aktuální předpovědi počasí ( sobota 18/5 v 08:30 ) má být v den závodu jasno, 15-17 stupňů a čerstvý severovýchodní vítr.

Ještě stále je možné se přihlasit na rodinný běh na 3 km, který startuje v 16:00 hodin - informace a přihlášky zde , po jehož doběhu můžete zafandit nejen špičkovým běžcům z ČR i zahraničí, ale i naší skupině. Start hlavního závodu je v 18:00 hodin, mapa závodu je ke stažení zde.